miercuri, 4 aprilie 2012

Ce te faci daca ai un fiu sau o fiica lenesa?

Ei bine, se intampla gena lenei sa se transmita tot la a doua generatie. Ceea ce este mai grav este ca lenea nu vine singura - de obicei, fii lenesi sunt si risipitori. 


- Invata-l valoarea banului. Renunta a-i mai da bani de buzunar sau sa-l imprumuti, mai bine ajuta-l sa-si gaseasca o slujba


- Fa-i o lista de sarcini. Lista nu trebuie sa fie tare complexa sau lunga pentru inceput, insa daca nu le indeplineste, antreneaza-ti putin santajul sentimental.


- Obliga-l sa iasa mai des, sa fie mai activ, intr-un mod elegant. Povestes-te cu el despre evenimentele saptamanii, starneste-i interesul. Odata ce prinde gustul de a iesi, va fi mai activ. 


- Doarme extrem de mult? Ascunde-i ceasuri desteptatoare prin camera si fixeaza-le la ore matinale. Pana cand le va gasi, ii va sari si somnul.


- Nu se pricepe la mai nimica? Ei bine, in functie de varsta, asta poate fi grav. Interesa-ti-va impreuna de diverse ateliere si fa-l sa se intrebe ce i se potriveste.


- Nu te ajuta deloc la treburile casei? Incepe cu lucruri usoare- roaga-l sa te ajute sa prepari o prajitura, sa mearga sa faca cumparaturi,etc.


- Nu doreste sa comunice cu tine si e totimpul deprimat si inchis in camera? Aceasta nu se cheama lene, apeleaza la ajutorul unui psiholog! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu