miercuri, 4 aprilie 2012

Calitatile unui lenes

Lenesii au , in tipar, anumite calitati comune sau tendinte care determina respectivele calitati. Astfel :


- Lenesii empatizeaza mai usor. Ei stiu cum e sa fii marginalizat pentru ca nu duci o treaba la bun sfarsit sau sa fii discriminat pentru ca esti altfel decat restul turmei.

- Sunt oameni prietenosi, deschisi. Desigur, este o categorie de lenesi care gasesc obositoare o conversatie si chiar fac un efort pentru a se integra cat de cat social. Dar in rest, lenesii sunt niste tovarasi grozavi.

- Sunt nostimi. Simtul umorului trebuie cultivat, iar el se cultiva daca esti relaxat si putin indolent.

- Sunt persoane creative. De obicei, ei constata ca unele lucruri pe care altii le termina intr-o gramada de vreme, tu le ispravesti una-doua. Astfel, ai mai mult timp pentru a lenevi si, nu se prea plictisesc, indiferent cat ar sta pe degeaba.

- Sunt destepti. Lenesii isi aloca suficient timp pentru a citi, a frunzari pagini de internet, astfel incat au o gramada de cunostinte din diverse domenii si o cultura generala bogata, precum si niste principii desavarsite in momentele de meditatie, cand altii considera ca doar "stau si nu fac nimica".

- Sunt generosi. Lenesii se respecta cand vine vorba de satisfacerea unor pofte sau pierderea vremii intr-un mod placut. Astfel, daca sunt generosi cu sine ( desi nu e regula) sunt generosi si cu cei alaturi de care isi petrec timpul. Ei slavesc placerea si buna- dispozitie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu