duminică, 25 martie 2012

Limitele lenei

Limitele lenei sunt necunoscute, dar fiecare isi poate atinge limitele, la un moment dat.




Limitele lenei sunt dedate de urmatorii factori externi: 

  • Parintii- ei ne aduc, intotdeauna, cu picioarele pe pamant si ne amintesc de situatia noastra mizera, iar daca este o situatie buna, totusi, o acresc putin, pentru a ne motiva spre a fi mai buni.
  • Societatea- este greu a lenevi in pace, cand ti se aminteste, in fiecare zi, cat de nemernic si folositor esti pentru ca nu faci nimic.
  • Constiinta si Singuratatea, care lucreaza mana in mana.

3. Cand devine un lenes agitat?

In functie de perioada vietii, poate fi un lenes desavarsit sau partial, recuperabil. Cei din prima categorie, se agita pentru o scurta perioada de timp, de cateva minute. Dupa care, cauta solutii alternative pentru a scapa din acea situatie. 


Lenesii partiali, insa, vor cauta a rezolva problema si vor atinge chiar pragul disperarii, blamandu-se pentru lenea lor si promitandu-si ca se vor schimba, sfarsind prin a renunta si a observa ce se intampla daca nu face nimic.

2. Habitatul Preferat


Lenesii isi petrec majoritatea timpului acasa, odihnindu-se, gandindu-se, oftand, uitandu-se la televizor sau butonand pe calculator. Sunt si lenesi care au diverse hobbyuri, de pilda, imbinarea unui puzzle, de dragul carora renunta la atributiile mai serioase.


Lenesii prefera petrecerile organizate la ei acasa sau, cel mult, in vecini. Sunt rari cei pasionati de sporturi sau activitati care implica multa agitatie. Ei prefera sa se relaxeze si sa nu fie disturbati in acest proces.

1.Hrana Lenesului


Lenesul, mananca aproape orice tip de mancare- sarmale, cartofi prajiti, ciorbe, supe, placinte. Insa, el prefera cel mai mult, mancarurile de-a gata. Desi, statistic vorbind, 90% dintre lenesi sunt bucatari excelenti, capabili a realiza retete deosebit de variate si exotice, daca sunt motivati suficient.

Totusi, lenesul va fi cel mai des gasit in fast-fooduri- deoarece atunci cand flamanzeste , o face cu adevarat- astfel incat mancarea din fast-fooduri este realizata rapid si in conformitate cu poftele de moment. De altfel, adora sa comande mancare acasa, dupa ce a studiat un meniu online.

Despre lene

Exista unii oameni nascuti a fi lenesi. De obicei, se naste unul tot la a doua generatie. Asadar, daca parintii tai sunt oameni harnici, ambitiosi si de isprava, ai mari sanse, sa-ti fie scris in stele a fi lenes.
 

Lenesii sunt oameni ca si oricare altii, detin 2 maini, 2 picioare, 2 ochi , doar ca inima lor bate mai lent si functioneaza dupa propriul bioritm. De aceea, fiind deseori persecutati de societate, au nevoie de un ghid pentru a se adapta si a fi in randul lumii, dupa cum spune proverbul romanesc " Lenesul mai mult alearga"


In cadrul acestui blog voi trasa conturul unui ghid vag al lenesului, deoarece, oricum, cei interesati de acest ghid, sunt prea lenesi spre a-l citi cu atentie.